(recept
si oblíbili 3 návštěvníci)
Vepřové plátky á la Znojemská

Potřebné ingredience
Plátky vepř. pečeně bez kosti (myslím že by to bylo dobré i s kotletkama s kostí) olej anglická slanina 1 cibule hotová jíška masový vývar kyselé okurky kapari kečup (ostrý) sladká paprika, koření steak, pepř čerstvě mletý
Postup přípravy
Plátky masa naklepeme, okořeníme pepřem a kořením steak, pomažeme olejem. Dobré je uložit, klidně přes noc, ale jde to i rovnou.
Na troše oleje v hlubší teflonové pánvi opečeme z obou stran a odložíme. Na pánvi osmahneme cibuli na jemno nakrájenou na anglické taky nakrájené na kousky. Zalijeme vývarem, zahustíme jíškou. Já mám hotovou, jinak normálně na másle cibuli, osmahnout mouku a udělat normální jíšku, zalít vývarem. V této omáčce maso necháme bublat cca 1/4 hodiny. Dochutíme kečupem, sladkou paprikou, přidáme dvě lžičky kapari a asi dvě okurky nakrájené na kostičky, trošku št´ávy z obou. Podáváme s rýží.
Na troše oleje v hlubší teflonové pánvi opečeme z obou stran a odložíme. Na pánvi osmahneme cibuli na jemno nakrájenou na anglické taky nakrájené na kousky. Zalijeme vývarem, zahustíme jíškou. Já mám hotovou, jinak normálně na másle cibuli, osmahnout mouku a udělat normální jíšku, zalít vývarem. V této omáčce maso necháme bublat cca 1/4 hodiny. Dochutíme kečupem, sladkou paprikou, přidáme dvě lžičky kapari a asi dvě okurky nakrájené na kostičky, trošku št´ávy z obou. Podáváme s rýží.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé